Ordu-Giresun Havalimanı projesi ve Karadeniz-Akdeniz yolu yapım çalışmalarının başlaması ile bölgedeki arazi ve arsa fiyatlarının 2 katına çıktığını bildirildi.
GİRESUN- Havalimanı projesi ve Karadeniz-Akdeniz yolu Ordu ve Giresun’da arsa fiyatlarını uçurdu. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu-Giresun Havalimanı projesi ve Karadeniz-Akdeniz yolu yapım çalışmalarının başlaması ile bölgedeki arazi ve arsa fiyatlarının 2 katına çıktığını belirtti..
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Gülyalı İlçesi’nde inşası devam eden ve 2014 yılında tamamlanması planlanan Ordu-Giresun Havalimanı, 2015′te bitecek Ordu çevreyolu ile Ordu üzerinden Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayacak olan Karadeniz-Akdeniz yolunda çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.
Kentteki 3 büyük projeyle arsa ve arazi fiyatlarının arttığına dikkat çeken Şahin, özellikle Sivaslı yatırımcıların yer aradığını fakat fiyatların yüksek olması ve yer satan olmaması nedeniyle yer bulamadığını kaydetti. Ulaşım alanındaki 3 projeyle birlikte arsa ve arazi fiyatlarının daha da artmasını beklediklerini anlatan Servet Şahin, “Ordu’ya Sivas’tan fabrika kurmak için yatırım yapmak isteyen yatırımcılar var. Yer arayışları halen devam ediyor ancak yer bulamıyorlar. Arsa ve arazi fiyatları çok yüksek olduğu için arayışlar sürüyor. Sivaslı bir yatırımcı Ordu’da ev yapmak için 100 ile 500 dönüm arasında yer istedi. Yerler çok pahalı, şu anda satılık yerde yok. Yatırım yapmaya sanayiciye yer yok. 2-3 yıl önce metrekaresi 300-400 TL arasında değişen araziler şimdi en az 1000 TL’den başlıyor” dedi.
Şahin, Türkiye’de fındık, bal, kivi, kafes balığı üretiminde Ordu’nun birinci sırada yer almasına rağmen yaşanabilirlik kriterleri bakımından hala 59′uncu sırada yer aldığını söyledi.
Şahin, “Kentimizdeki son 3 büyük yatırımdan sonra yatırımcının rekabet edebilmesi için mutlaka kendisini geliştirmesi lazım. Ordu Giresun Havaalanı, Ordu çevreyolu, Karadeniz-Akdeniz otoyolu tamamlandığında kentin çok hızlı gelişmesini bekliyoruz. Fındık çuvalda değil de işlenerek, çeşitleri artırılarak daha fazla ihraç edilebilirse, bal tenekede değil paketle satılırsa, kivi kasa yerine paketlenip satılırsa ancak o zaman rekabet edilebilir. Kentin ulaşım alanında sorunu çözülünce iş yatırımcıların rekabetine, kendilerini geliştirmesine düşüyor. Yeni yatırımlarla rekabet daha da artacaktır. Bu da kendin gelişmesine olumlu katkı sağlayacak” diye konuştu.
Kaynak : http://www.turkiyeturizm.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder