9 Aralık 2013 Pazartesi

Ordu Giresun Havaalanı Yanına Çikolata Park Geliyor ( 09/12/2013 )


Ordu’da 60 bin 534 metrekarelik alan üzerinde oluşturulacak Çikolata Parkı Projesi, tamamlandıktan sonra Türkiye’de alanında ilk olacak.
Ordu Valiliği ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) işbirliğiyle Gülyalı ilçesinde kurulacak park için 5 milyon lira bütçe çıkarıldı. Çikolata Parkı Projesi içerisinde çikolata satış yerleri, seyir tepesi, oyun parkı, yat iskelesi, ışık oyunları ile çikolata araştırma ve geliştirme merkezi yer alacak.
Vali Kenan Çiftçi, projenin mimarisinin hazır olduğunu söyledi.Projeye ekleme yapılması ve animasyon haline getirilmesinin yaklaşık 4 ay sürdüğünü anlatan Çiftçi: “Mimari bitti, sıra detaylandırmakta. Üç bölümden oluşan projenin bir bölümünde gemilerin yaklaşabileceği mekan oluşturulacak. Diğer bir bölümde ise insanların hem havalimanı hem de ilçeyi rahatlıkla seyredebilecekleri yaklaşık 14 metre yüksekliğinde seyir tepesi yer alacak. Bu tepede sincap ve fındık maketleri de olacak. Yine ayrıca söz konusu tepe ile oyun parkı arasında gidip gelecek bir tren yapacağız. Ara bölümlerde ise çikolata satışı yapılacak mekanlar oluşturulacak” dedi.
2014′ün ilk çeyreğinde yapımına başlanacak parkın 2015′te tamamlanması planlanıyor.
Haber:Yeşim Karakaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder