11 Aralık 2013 Çarşamba

Ordu Giresun Havaalanı İçin Yeniden Üst Yapı İhalesi Yapıldı ( 11/12/2013 )




Ordu- Giresun Havaalanı için yeni bir üst yapı ihalesi yapıldı. 27 şirketin başvurduğu ihalede sayı giderek azalmıştı. Dün yapılan ihaleye 17 şirket katıldı ve bu sayı bir sonraki ihale için 15’e indi. Yani Ordu- Giresun Havaalanı’nın üst yapısı için bir sonraki ihalede 15 firma yarışacak.

Firma sayısı 17’den 15’e düştü

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne bağlı Alt Yapı Yatırımları Daire Başkanı Necdet Sümbül dünkü ihalede firma sayısının 17’den 15’e indiğini belirtti. Sümbül ihalenin ne zaman sonuçlanacağına dair ise bilgi vermedi. Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havaalanı olan Ordu-Giresun Havaalanı'nın üst yapı çalışmaları için açılan ihalede 27 firma teklif vermişti.

İhale komisyon başkanı ne demişti?

Ordu- Giresun Havaalanı İhale Komisyonu Başkanı Yalçın Eyigün “İhale için 29 firma şartname aldı, 27 firma ön yeterlilik için başvuruda bulundu. Belli istekliler usulüyle yapılan ihalenin ilk oturumu olan ön yeterlilik başvurunda belgeler şekil olarak incelendi. Komisyonun ayrıntılı incelemesinin ardından puan sıralamasında ilk 5'e giren firmalar, daha sonra tarihi belirlenecek ihaleye davet edilecek” açıklamalarını yapmıştı.

Yüzde 90’ı bitti

Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi olacak olan Ordu-Giresun Havaalanı, Türkiye'nin denize dolgu yapılarak inşa edilen ilk havalimanı olma özelliği taşıyor. Ordu-Giresun Havaalanı'nda çalışmalar 2011 yılında başlamıştı. Ordu-Giresun Havaalanı İnşaatı Proje Müdürü Ömer Işık, inşaatın yüzde 90’ının tamamlandığını ifade etmişti.


ORDU HAYAT/CELAL YILDIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder